Afşar otu lohusagiller familyasının bir mensubu olup, oldukça nemli bölgelerde yaşayan bu bitki zehirli bir yapıya sahiptir. Bu bitkinin tazesinin oldukça iyi bir şekilde kıyılarak, 2 adet çay kaşığı kadar bir miktar alınarak su ile kaynatılır ve sonrasında soğutulur. Bu işlemlerden sonra içilir ve bunun yanı sıra haricen de sürülebilir.
Afşar otunun faydalarına gelecek olursak, bu bitki genellikle toz haline getirilerek kullanılır ve bu şekilde alınması alkol yolu ile oluşan karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Günlük olarak ve gün içinde toplamda 3 defayı geçmemek kaydıyla içildiği zaman idrar söktürücü, ateş düşürücü, kabızlık giderici ve kusturucu gibi özellikleri vardır.Zehirli olmasından dolayı, doktor tavsiyesi ve kontrolü olmadan kullanılması sakınca yaratabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder