Popüler Yayınlar

Bağlantılar

3 Şubat 2012 Cuma

Ada Çayı - Salvia Officinalis

Ada çayının doğada bir çok türü mevcuttur. Bu bitki ıtırlı bir yapıya sahip ve oldukça acıdır. Çiçekleri açtıktan sonra toplanarak kurutulur ve 1 lt. suya az miktarda ( yaklaşık 20 gr. kadar ) katılır ve iyice ısıtıldıktan sonra gündelik olarak 2-3 bardaktan fazla olmamak suretiyle içilir. Bu miktardan fazla alınması sakıncalıdır.
Ada çayının faydaları şöyle sıralanabilir; Mide ve bağırsaklarda meydana gelen gazların etkisini azaltıp bulantıyı kesici etki gösterir. Bu bitkinin uyarıcı etkisi bulunmaktadır, işte bundan dolayı kan dolaşımının oldukça düzenli bir şekilde işlemesini sağlar ve sindirim sisteminin daha düzenli bir sistematik içerisinde olmasında da etkisi olacaktır.

Yaklaşık 20 gram kadar anason, kekire ve labada ile 1 lt. suyla kaynatılıp günde 2-3 bardağı aşmamak kaydı ile içildiğinde astıma, iç sıkıntısına ve göğüs yumuşamasına iyi geldiği söylenmektedir. Bunun yanında kaynatılarak sonrasında soğutulan suyu ile ağızda gargara yapılırsa bademcik ve diş eti iltihaplarında etkili olduğu da bilinmektedir.

Banyo yaparken duş aldığınız suyun içine katmanız halinde yorgunluğunuzu alır ve vücuda zindelik verir.Ada Çayı - Salvia Officinalis

0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

Baglantılarım