Popüler Yayınlar

Bağlantılar

17 Ocak 2012 Salı

Meyveli kuru pilav tarifi

Malzemeler 2 su bardağı pirinç
5 adet kuru kayısı 
4 adet kuru incir 
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım soğan 
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su 
Bir tutam tarçın

Yapılışı: Tencereye tereyağını koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakikademlendirin. Kuru meyvelerle lezzetlenmiş bu harika pilavı servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.   
Kaynak:elif korkmazel 

Kuru meyveli pilav

0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

Baglantılarım