Malzemeler 2 su bardağı pirinç
5 adet kuru kayısı
4 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
Bir tutam tarçın
Yapılışı: Tencereye tereyağını koyup eritin içine irice doğranmış kuru kayısı, kuru incir ve üzümü ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyunu verin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Dada sonra ocaktan alıp 5 dakikademlendirin. Kuru meyvelerle lezzetlenmiş bu harika pilavı servis tabağına alın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Kaynak:elif korkmazel
![]()

0 yorum:
Yorum Gönder