Popüler Yayınlar

Bağlantılar

9 Ocak 2012 Pazartesi

hepinize günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum arkadaşlar.kabak tatlısını sevmeyen yoktur sanırım.yapmasınıda bilmeyen yoktur aslında.ama herkesin farklı bir pişirme yöntemi var.bende bugun kendi pişirme yöntemimi sizlerle  paylaşmak istedim.büyüklerden  kalma kabak pişirme yöntemine buyrun bakalım.
öncelikle kabağımız soyulup küçük parçalara doğranır ve tencereye döşenir.

kabakların üstünü geçecek şekilde şeker dökülür.

 tencerenin kapağı kapatılır ve en az 3-4 saat bekletilir.(akşamdan bu şekilde hazırlayıp bekletmek daha güzel oluyor.)

ve tencere ocağa alınır.kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
NOT:şakerli kabak bekletildiği için pişerken su ilave edilmez.
afiyet olsun.




kabak tatlısı nasıl yapılır

0 yorum:

Yorum Gönder

Sponsor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İzleyiciler

Baglantılarım